Babaszoba kialakítása és babakocsi vásárlás

Ismét nagy lakás átalakításban vagyunk, ugyanis készítjük a gyerekszobát. Bizony-ám, hamarosan egy új taggal bővül a családunk.

Úgy döntöttünk, hogy a dolgozószobát átalakítjuk gyerekszobává. Amúgy se nagyon használtuk. A férjemmel mindketten inkább az irodában dolgozunk, nem szeretjük haza hozni a munkát. Az utóbbi időben már amúgy is inkább lomtár szerepe volt ennek a helységnek a lakásban.

Már kiválasztottuk a szoba színét, a bútorokat, megvan a kiságy, valamint kezd minden körvonalazódni, hogy mit is kéne még beszerezni és azt hova kéne tenni. Szeretnénk majd valami mese figurákat is felfesteni a falra, hogy még designosabbá tegyük a szobát.

Amikor belekezdtünk ebbe az egészbe, nem tudtam, hogy ennyi macera lesz vele. Annyi mindennek utána kell járni, ráadásul szeretném, ha minden tökéletes lenne, ezért most mindenben dupla olyan válogatós vagyok, mint úgy amúgy. Az is lehet, hogy ez most csak a hormonok miatt van így, és idővel lenyugszom, de mostanság szinte mindenben találok kifogást.

Ami viszont már biztos, hogy hamarosan meg lesz a babakocsink. Ezen a téren is rettenetesen válogatós voltam. Egy csomó üzletet bejártam, míg végül arra jutottam, hogy inkább otthonról szerzem be ezt. Annyit veszekedtem az elárusítókkal, néha már én szégyelltem magam. Így jobbnak láttam, ha inkább online vásárolok. Talán ez által kevesebb az esély arra, hogy felbosszantsam az értékesítőket és magamat.

Mikor végre megtaláltam azt az oldalt, ahonnan rendelnék, még mindig hátra volt a megfelelő darab kiválasztása. Először mutsy babakocsiban gondolkodtam, aztán anexben, végül pedig úgy gondoltam, hogy tuti a coletto lesz a nyerő. De mégsem. Amikor megláttam a kunert babakocsikat egyből tudtam, hogy nekem ilyen kell. Olyan elegánsak és mégis sportosak. Ráadásul ezek között találtam meg azt a színkombinációt, ami nekem a legjobban tetszik. Ez a világosszürke ötvözve a rózsaszín virágokkal egyszerűen bámulatos. Olyan meghitt hangulatot kölcsönöz az egésznek. Pont olyat, amilyet egy boldogan alvó kisbaba látványa tud nyújtani.

A kinézet mellett az is előnye ennek a kocsinak, hogy már újszülött kortól egészen két-három éves korig használható. Ráadásul, ha kivesszük a felső részt, a mózeskosarat és letesszük a földre, akkor nyugodtan el is tudjuk benne ringatni a kicsit. Valamint megfelelő a kocsiban való utaztatásra is, hiszen vázhoz illeszthető és biztonsági öv rendszerrel is rendelkezik. A kosár rész pedig állítható olyan értelemben is, hogy a baba merre nézzen, arra amerre haladunk, vagy pedig a mi arcunkat lássa. Véleményem szerint az első hat hónapban előnyösebb, ha a pici mindig minket lát, mivel ha felébred, akkor a mi tekintetünk lesz az első, amivel találkozik, nem pedig a számára idegen világgal. Majd később, amikor már elkezd érdeklődni a körülötte lévő dolgokról, akkor pont a másik funkció az előnyösebb. Hadd szemlélődjön a gyermek, hiszen első sorban a saját tapasztalati révén tanul.

Úgy gondolom, hogy ez a fajta babakocsi még ár értékben is jobban megéri, mint a többi. De lehet, hogy csak én látom ezt így. Végül is minden szülőnek a saját döntése, hogy szerinte mi lenne jó a gyermekének. Meg persze azt is figyelembe kell venni, hogy nem mindenki tud megengedni magának egy új babakocsit, viszont az embernek jó esetben van kilenc hónapja összegyűjteni rá a pénzt. Úgy érzem, hogy kell is ez az idő ahhoz, hogy kellő képen fel tudjunk készülni a gyerekvállalásra. Nem csak anyagi téren van erre szükségünk, hanem szellemi úton is. Sok minden meg fog változni, miután megszületett a gyermekünk, de az biztos, hogy mindent meg fogunk neki adni, ami csak tőlünk telik!