Barátnői inspiráció

A barátommal, Tibivel, nemrég szülőkké váltunk. Nagyon szép dolog, odavagyunk a kis Zoliért, és minden nap eszembe jut, hogy milyen jó döntés volt a gyermekvállalás.

Persze az alakom változásával már nem békülök ki ilyen könnyen. 3 hónappal a szülés után kezdtem tornázni, de attól félek, hogy a hasam sosem lesz olyan lapos, mint amilyen Zoli világrahozatala előtt volt.

Tibi nagyon kedves, látja rajtam, hogy valami nincs rendben, ezért annyi szabadidőt biztosít nekem, amennyit tud. A hétvégéket sokszor végigalszom, és van, hogy este futni is el tudok menni.

Nemrég új ötlettel állt elő. Azt mondta, szeretné, ha elmennénk ketten vacsorázni. Szóval, hogy randevúzzunk, azt akarja. Tehát puccba kell vágnom magam. Mit mondjak, nem lelkesített túlságosan az ötlet, de tudtam, hogy igaza van, utoljára akkor öltöztünk ki, amikor a rokonoknak mutattuk meg Zolit, de az is csak félig számít, mert a szülés után egy héttel, még ha belepusztultam volna, se tudtam volna normálisan kinézni.

Elkezdtem gondolkodni azon, hogy milyen ruhát vegyek föl az első „gyerekünk van” randira, de nem jutott eszembe semmi hasznos. Zoli előtt elég sokat foglalkoztam a ruházkodással, de be kell, hogy valljam, amióta egyszer óriásira dagadtam, azóta direkt nem is foglalkoztam a témával, nem akartam idegesíteni magam.

Úgy döntöttem hát, hogy felhívom az egyik barátnőmet, Katát, aki gimi óta aktívan randizik, és a divat világában is otthon van. Kata persze örült a megkeresésnek. Áthívtam hozzánk másnapra, hogy lásson engem is, a ruhatáramat is. Igazából valami új darabot szerettem volna venni, mert Tibi már az összes ruhámat látta rajtam, meg akartam lepni.

Viszont vásárolni nem volt kedvem elmenni, azt a nyüzsgést, ami egy női ruhaboltban uralkodik, soha nem viseltem könnyen. Gondoltam, Kata talán ebben is tud segíteni, és nem is csalódtam.

Másnap, mikor átjött, és elmondtam neki, mi a problémám, bőszen bólogatott.

Átnéztük a ruhatáramat is, de egy szép magassarkún kívül nem találtam semmit, amiben jól éreztem volna magam. Meztelenül meg nem mehettem.

Kata gondolkodott egy kicsit, majd megkérdezte, hogy állok a női overálokkal. Mondtam neki, hogy még sosem volt rajtam. Azt mondta, ezek a ruhadarabok nagyon csinosak, és választhatok olyat, ami eltakarja a problémás testrészeimet. Be is pötyögött egy oldalt a tabletbe, ahol nagy választék volt az overálok női típusából.

Jó néhány csinos darabot találtam, végül kiválasztottunk kettőt. Szerencsére Kata ismerte az oldal méretezését, így azt mondta, nyugodtan rendeljek M-es méretet, mert az is jó lesz rám. Ennek nagyon örültem, mert már több, mint fél éve nem volt rajtam M-es méret.

Szóval megrendeltük a két overált, és én nagyon boldog voltam. Kata mondta, hogy szóljak, ha megérkeztek, és akkor megnézi, ha szeretném.

Én meg nagyon örültem. Jó volt látni a mindig csinos barátnőmet, mert arra inspirált, hogy kezdjek el aktívan foglalkozni magammal.

Persze alig vártam, hogy megérkezzenek a ruhák. Szerencsére aztán délelőtt jöttek, így Tibi nem látta, munkában volt. A méret tökéletesre sikerült, szóltam is Katának, aki pont ráért, így átjött. Amíg ő Zolit dédelgette, én divatbemutatót tartottam. A fekete mélyen kivágott ruhához megtaláltam azt a karkötőt, amit évekkel ezelőtt a húgomtól kaptam. A gimnáziumban csinálták, kézműves szakkörön, és a kevés ékszer közül az egyik, amit viselni szoktam.

A korábban kiválasztott cipő mindkét női overálhoz jól illett. Végül a feketét választottam, mert nemrég turkáltam egy szép táskát, amit még nem volt alkalmam viselni, és jól illett a szetthez.

Kata nagyon boldog volt, és időközben Zoli is megkedvelte, sokat mosolygott rá.

Most nagyon izgatott vagyok, mert holnap megyünk vacsorázni, kíváncsi vagyok, Tibi mit szól majd hozzám. Remélem, hogy minden jól alakul. Áthívtam anyukámat, ő fog Zolira vigyázni abban a pár órában, amíg távol vagyunk. Persze nagyon örült a kérésnek, szívesen segít. Abban biztos vagyok, hogy amilyen arany szíve van, főz is valamit nekünk, így egy-két napig nem kell majd ezzel foglalkoznom. Szerencsére Zoli nagyon szereti, gyakran találkozik a nagymamájával.

Megyek is, és kipróbálom a sminkem, hogy holnap időben elkészüljek. Alig várom, hogy végre rajtam legyen az overál női típusa!