Egy szép lakásnak ára van

Új lakásba szeretnénk költözni a párommal. Azonban nem igazán találtunk magunknak megfelelőt, ami a belső kinézetet illeti. Ezért végül is úgy döntöttünk, hogy egy komolyabb belső átalakításra mindenképp sort kell majd keríteni, attól függetlenül, hogy melyik ingatlanra esik a választásunk. A jelenlegi árak mellett azonban nem maradt már elég pénzünk ahhoz, hogy a vásárlás után komoly összegeket ölhessünk a belső design kialakítására. Profi lakberendező segítségével akartuk megoldani a dolgot, aminek azért van ára, ha jó minőséget szeretne az ember. Ezért aztán elhatároztuk, hogy ki fogunk menni pár hónapra és külföldön vállalunk munkát. Az ausztriai munkák kifejezetten kecsegtetőnek tűntek, de nem igazán tudtuk, hogy hogyan kéne neki állni az egész folyamatnak. Szerencsére egyik barátom ajánlotta nekünk a Tiroli Álláskereső nevű céget, akik pont az ilyen helyzetekben tudnak segíteni az embernek.

Szerencsére én is, és a párom is jól beszélünk németül, így aztán nyelvi akadálya nem volt a dolognak. Ezt az ügyintéző kisasszony is megállapította, amikor részt vettünk a nyelvi tesztjükön. Az igazán jó azonban az volt, hogy lehetőségünk volt páros pályáztatásra is, ami ráadásul még olcsóbb is volt. Miután meggyőződtek róla, hogy valóban mind a ketten perfektül tudunk németül, segítettek összeállítani nekünk egy profi önéletrajzot. Persze mind a kettőnknek volt már egy saját magunk által írt CV-je, amit le is tudtunk volna fordítani németre, de meglepődve tapasztaltam, hogy a szakértő hölgy milyen zseniális alakította át mind a kettőnk anyagát. A végeredmény egyszerűen tökéletes volt, kétségünk sem fért hozzá, hogy ilyen önéletrajzért tolongani fognak a munkaadók. Nem is tévedtem. Miután az utolsó simításokat is elvégeztük, elküldték az anyagunkat a partnereiknek, és még aznap elkezdtek csörögni a telefonjaink, és tucatjával kaptuk az e-maileket a különféle lehetőségekről. A bőség zavarával küzdve álltunk neki a válogatásnak.

Még az együttműködés kezdetén garanciát kaptunk rá, hogy két hét alatt találnak nekünk munkát a vendéglátó iparban olyat, amilyet mi szeretnénk, és fejenként legalább 1000 eurós fizetést ígértek. Az ígéretük nem teljesült, ugyanis a kéthétnek kevesebb, mint a fele is elég volt ahhoz, hogy 1000 eurós fizetésnél magasabb összegű ajánlatok tucatját kapjuk meg. Miután kiválasztottuk a legmegfelelőbbet, a téli szezonra ki is utaztunk dolgozni, és nem bántuk meg a döntésünket. A munka ideje alatt folyamatosan tartották velünk a kapcsolatot, így ha bármi gond lett volna, akkor is lett volna kihez fordulnunk. Ráadásul, ha valamiért nem tetszett volna a hely, kár csak a munkahelyi légkör miatt is, akkor is lehetőségünk lett volna többször is újra pályázni, extra költségek nélkül. Ezt nevezem én első osztályú szolgáltatásnak.

Szerencsére azonban elsőre tökéletes helyet választottunk, így a félév alatt bővel elég pénzt kerestünk ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani az otthonunk berendezésével kapcsolatos álmainkat, ráadásul mindezt úgy tettük, hogy rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtunk, és megismertünk egy jófej csapatot, akikre legközelebb is rábíznám ezt a felelősségteljes feladatot, mivel hibátlan munkát végeztek elsőre is. Gyakorlatilag a saját szorgalmunk mellett nekik köszönhetjük, hogy most olyan lakásban élhetünk, amilyet megálmodtunk magunknak. Köszönjük Tiroli Álláskereső!