Életmód takarékos és környezettudatos esküvő.

A párommal, nem szeretjük a túl indusztriális, technika és pénzközpontú életformát. Arról nem is beszélve, hogy ez együtt jár legtöbbször az egészségtelen életmóddal. Ez persze nem azt jelenti, hogy mi barlangban élünk, kővel csiholunk tüzet és nem fürdünk, csak annyit jelent, hogy igyekszünk odafigyelni, hogy ne egyfolytában a munkánk és a folyamaton cyber világ legyen az, ami meghatároz minket, hanem egy kicsit legyünk jobban együtt a világ természetes körforgásával.

Igyekszünk ez alapján élni a mindennapjainkat is. Emiatt a lakásunkban helyet kapott egy kisebb fűszeres kert, ahol minden olyat megtalálni, amire szükségünk lehet, és nem kell a bolti terméket megvenni. Igyekszünk időről időre újítani és bővíteni a napelem rendszerünket, hogy energiatakarékosabbak és persze gazdaságosabbak legyünk, valamint a lakberendezési tárgyainknál is igyekeztünk a minőséget úgy elérni, hogy nem újonnan vásárolt bútorokkal tömjük tele a házunkat, hanem ismerősökön és az interneten keresztül beszerzett kidobásra ítélt bútorokat újítjuk fel és használjuk őket.

Tehát nekünk ilyen a hozzáállásunk az élethez, és ehhez mérten is indultunk neki annak az utazásnak, mely egybeköti és szentesíti a szerelmünket, azaz a házasságnak. Megint felmerül a kérdés, hogy aki ennyire nem materiális módon éli az életét, hogy hogy hisz a házasság intézményében.
Erre nem tudok mást mondani, mint, hogy ez egy olyan dolog, amit mindenki a saját arcára és típusára formálhat, ezzel nem átlépve azokat a nézeteket, amelyeket vall. Emiatt nekünk is volt esküvőnk. Méghozzá nem is akármilyen. Tökéletes és gyönyörű volt.

Szabadtérre szerettük volna, csak is kizárólag azon emberek körében, akik a legfontosabbak számunkra. Ez a szűkcsaládot és a közeli barátokat jelentette. Fölöslegesnek éreztük azt, hogy olyan emberek is részt vegyenek, akikkel nem vagyunk rendszeres kapcsolatban, hiszen azok nem is igazán ismernek minket. A dekorációt és a helyszínt is magunk találtuk és kiviteleztük, illetve az volt a kérés, mivel sem óriás menyasszonyi ruha, sem több százezer forintos kiadásaink nem voltak, mindenki nászajándék gyanánt hozzon magával valami olyan ételt és italt, amivel meg lehet kínálni a vendégeket. Ha mind a durván 35 vendég hoz magával valamit, bőven jut mindenkinek fogyasztani való. Még a házasságkötőt sem kellett kifizetnünk, mert bár vallásosak nem, de spirituálisak vagyunk, egy e célra felszentelt barátunkat kértük meg, hogy adjon össze minket. Gyakorlatilag az egyetlen olyan tétel, amire nem sajnáltuk a pénzt és úgy gondoltuk, hogy arra érdemes költeni, hiszen nekünk lesz egy örökérvényű emlék, az az esküvői videós volt. Ezt azért gondoltuk így, mivel mégis csak egy olyan egyszeri esemény, amire szeret az ember egész életében emlékezni. Az esküvői videó pedig segít abban, hogy ezt bármikor fel tudjuk idézni, és úgy ahogy anno a szüleink nekünk mutogatták az esküvői fotóikat, mi is megtehetjük ezt a mi gyerekeinknek, csak már mozgóképformájában. A videósunk szuper munkát végzett, és a vendégsereg is kitett magáért. Mindenki elegáns volt, de nem túlságosan, pont annyira, hogy még kényelmesen érezzék magukat. Pár kedves zenészbarátunk segített a megfelelő és meghitt hangulat eléréséhez, majd utána egész egyszerűen egy általunk összeállított válogatást tettünk be laptopról és egy pár hangfalról, amit mi vittünk ki. Tökéletes volt minden, mindenki remekül érezte magát és fantasztikus élmény volt, hogy a közhiedelem ellenére, tudtunk egy olyan esküvőt csinálni, ami olyan volt, mint az álmainkban anélkül, hogy az éveken át keservesen félretett pénzünket egyszerre ki kellett volna szórni az ablakon. Csodálatos nap volt, azóta többször is visszanéztük a felvételt, amelyet a kiváló esküvői videósunk készített.