Új lakás, felejtsük el a vhs kazettákat!

Minap az egyetemen egy unalmasabb előadáson ülve tárgyaltuk csoporttársammal, hogy milyen lesz összeköltözni a barátnőjével. Túl sok holmijuk van kettőjüknek, a közös lakás pedig kicsi, ezért a tárgyak nagy részét ki kell selejtezni. Ez pedig barátomra nézve nem jó, mert a barátnője szeretné, hogy a hatalmas videokazetta gyűjteményét felszámolná. Ezt azzal indokolja, hogy úgy se lesz vhs lejátszó az új lakásban, így csak a helyet foglalná. Egy pár alkalmas lakberendezési tanfolyamon, azt tanulta, hogy a felesleges holmiktól meg kell szabadulni, amiket nem használ az ember előreláthatóan rendszeresen, mert különben zsúfolt lesz az ember környezete. Mivel a veszekedés kizárva, ezért tényleg muszáj lesz felszámolni a több éven át összegyűjtött kazettákat, de semmi képen nem szabad hagyni, hogy a rajta lévő filmek elvesszenek.

Az előadás végeztével beültünk a legközelebbi kávézóba és vhs digitalizálás kulcsszóval keresgéltünk egy árérték arányban megfelelő szolgáltatást, ami a fizikai formátumot lecsökkenti a legkedvezőbb áron.

Az én találatom egy budapesti családi vállalkozás volt, aminek a bemutatkozása nagyon kedves és barátságos volt. Nem csak vhs szalag, de vékonyfilm és hangfelvételek digitalizálással is foglalkoznak. Elég sok szakszerű leírást találtam a témában, ezért tökéletesen meggyőzött arról, hogy megfelelő megoldás lehet ez a barátom gondjára. Miután átküldtem neki és ő is felmérte a remek referenciáit, nyilvánvaló lett, hogy ott kell az össze kazettát bedigitalizálnia. A legpozitívabb az egészben az volt, hogy postai úton is fel lehetett adni a kívánt anyagot, így Esztergomból nyugodtan fel tudta adni a két jókora doboznyi filmet. Nem kérte a gyors munkavégzést, mert nem kellett határidőre lemásolni azt a rengeteg szalagot, de egy héten belül a cég a saját motoros futárszolgálatával kiszállította a bedigitalizált anyagot, már a közös címükre.

Pár hónappal később visszatértünk erre a témára, miután a vizsgák lementek az egyetemen. Nagyon jó minőségben kapta meg a digitális anyagot, így elmondása szerint, többet nézi a filmeket így, mint amikor még vhs formában voltak, ezért nagyon hálás, hogy végül is rá lett kényszerítve a változtatásra!